Als maatschappelijk werker vanuit het evangelie begeleiding bieden op Oudezijds 100

 • Amsterdam
 • 24 uur
Ik heb interesse

Reageer vandaag nog!

Dit kun je verwachten

 • Een salaris tussen de € 2250,- en € 3050,- per maand op basis van 36 uur volgens de CAO zorg en welzijn en op basis van jouw werkervaring
 • De CAO heeft een goede pensioenregeling en 25 vakantiedagen
 • Om je werk goed te doen krijg jij een laptop en mobiel
 • Een betrokken organisatie met een duidelijke missie
 • Verantwoordelijkheid en vrijheid om naar eigen invulling je dag in te delen.

Ons verlanglijstje

 • Werkervaring gewenst in een vergelijkbare functie
 • Vrienden en familie omschrijven jou als sociaal, precies en zorgzaam
 • Je hebt een afgeronde opleiding Social Work
 • Je identificeert je met het Christendom

Al ruim 68 jaar zijn wij, Oudezijds 100 te vinden in hartje Amsterdam en hebben wij verschillende initiatieven gestart. Zo kunnen mensen al jarenlang ‘gewoon’ bij ons binnenlopen. Wij organiseren activiteiten, denk aan muziekavonden en Nederlandse les, ook hebben wij twee keer per dag een kapel-dienst die iedereen kan bijwonen. Via OpStap is het bij ons mogelijk om begeleid bij ons te wonen, de mensen die hier gebruik van maken gaan in de toekomst misschien wel van jouw begeleiding als maatschappelijk werker gebruik maken! Via de InStap kunnen mensen bij ons terecht voor Algemeen Maatschappelijk Werk. Wij werken principieel niet met één doelgroep, waardoor geen werkdag hetzelfde zal zijn!

Mensen uit alle hoeken van de samenleving vormen samen Oudezijds 100. Wij verlenen gastvrijheid in de brede zin van het woord, iedereen is welkom. Hiermee stellen wij het evangelie van Jezus Christus present. Als groot gezin bieden wij hulp waar nodig. Wij vinden vrijheid en vertrouwen belangrijk, vanuit deze basis willen wij samenwerken. Onze gemeenschap is niet een bedrijf, maar eerder een grote familie.

Ik heb interesse
Aan het werk bij

Zo ziet je dag eruit

08.30
Na een korte wandeling door Amsterdam kom je aan bij Oudezijds 100. Je stapt de kajuit binnen en drinkt een bak koffie met Vahid.
08.45
Om kwart voor 9 begint kapel, hier starten wij gezamenlijk de dag.
10.00
Het is 10 uur, vanaf dit moment kunnen er mensen binnenlopen voor het algemeen maatschappelijk werk (de InStap), de receptionist ontvangt ze en jij gaat het verdere contact aan. Er zullen nieuwe mensen komen maar ook veel vaste bezoekers.
11.30
Nadat je een InStapper hebt ontvangen, maak je een dossier aan en zorg je ervoor dat je relevante informatie vastlegt, zodat je dit niet vergeet. Je maakt ook een vervolgafspraak.
12.15
Lunchtijd! Samen met Afsheen en Jonathan dek je de tafel en eet je een goed belegd broodje.
14.00
Eens per 4 weken hebben we een meeting met het hele maatschappelijk werk team, deze woon je bij, waarin we de gang van zaken bespreken maar ook de door jou opgestelde dossiers bespreken.
16.00
De meeting zit er op, je rond nog even de notulen af en maakt je klaar voor een begeleidingsgesprek met een OpStapper (begeleid wonen). Je pleegt nog een laatste telefoontje met een externe instantie en eindigt je dag in de kajuit met een laatste koffie van de dag. Bewoners van de gemeenschap komen net terug van werk, nog even een gezellig praatje en je gaat voldaan naar huis.

Trekt onze missie en verhaal jou?

Lijkt het je wat om bij ons te komen werken als maatschappelijk werker? Help jij graag hulpbehoevenden en wil jij het beste in ze naar boven halen? Staat Jezus ook in jouw leven centraal? Kom eens langs om kennis te maken! Wij zoeken een betrokken maatschappelijk werker, die Oudezijds 100 als een thuis laat voelen.

Kom werken bij het team van

Ik heb interesse

Vul dan hieronder je gegevens in. Wij nemen contact met je op om een afspraak maken.

WhatsApp met Merel van

Ik wil nog meer weten

Heb je vragen, wil je meer weten of twijfel je of je geschikt bent? Stuur Merel een WhatsApp op 06 34 02 56 18 of mail naar merel.knipping@oudezijds100.nl.